Celestyal Cruises startar säsongens kryssningar i Medelhavet

Nu startar Celestyal Cruises årets säsong för kryssningar I Medelhavet. Fartyget Celestyal Nefeli avgick sin första tur med de klassiska ikoniska resorna den 10 mars och kommer senare i vår att kryssa med de euforiska resorna (1 april – 30 juni samt 8 sept- 27 okt) för att därefter fortsätta med de idylliska resorna  (30 juni – 1 sept).

De Euforiska resorna finns som 3,4 och 7 dagars kryssningar och besöker klassiska, antika städer och legendariska hamnar som uppskattas av miljontals besökare.  Vill du ha det bästa av Medelhavet så ska du välja dessa kryssningar som angör Cesme, Chania, Izmir, Lavrion, Mykons, Nafplio, Rhodos och Santorini. Celestyal Olympia ersätter Celestyal Nefeli på de Ikoniska kryssningarna från 14 april.

Höjdpunkterna på Celestyals kryssningar är destinationerna /resmålet och vi har adderat Samos som resmål till de ikoniska kryssningarna och samt Chania (Kreta) och Nafplio (Peloponnesos) för de euforiska resorna. Våra trevliga fartyg och berömda service och gästfrihet är naturligtvis en viktig faktor för att skapa magiska ögonblick. Genom att addera Samos så kan vi erbjuda passagerare på de ikoniska kryssningarna att  addera ytterligare en grekisk ö till sin upplevelse alternativt besöka Kusadasi I Turkiet, nära de antika utgrävningarna av staden Efesos.

Säsongens nyheter inkluderar lanseringen av vårt all inclusive koncept som ger samtliga passagerare helpension och boende, utsökt grekisk matlagningskonst, ett antal utvalda utflykter på resmålen, ett fullspäckat underhållningsprogram ombord och inkluderat dryckespaket med både lokalt och premium sortiment.  Det finns nog inget bättre sätt att upptäcka den grekiska kulturen och uppleva det genuina Medelhavet.

Celestyal Cruises kommer att anordna 44 temakryssningar denna säsong. För andra året i rad är vi stolta över att presentera Celestyals temakryssningar med fokus Grekisk gästfrihet. Företaget har förnyat hela sin ombord upplevelse och de två olika teman som gäller för 2017 är:

Det grekiska kulturarvet – kultur och gastronomi (mars – maj 2017 och sept – nov 2017). Då får vi besök av Lyceum Club of Greek Women, grekisk matlagning med provsmakning av olivolja och grekiska viner.
Grekisk sommarfestival ( juni – aug 2017) med fokus på traditionell grekisk musik (med Thanasis Polykandriotis, vetenskapsfestival och fullmånefest.

“Ingen annan kryssninsresa ger ett sådant stort urval av destinationer på ett sånt genuint sätt och med en hög nivå av service till ett attraktivt pris”, säger Celestyal Cruises VD, Kyriakos Anastassiadis. “Celestyal Cruises har blivt synonym med kundvärde där vi ger våra resenärer en större urval av resmål, där vi för fyra år sedan besökte 6 hamnar, denna säsongen besöker vi 15”.

“Vi kommer fortsätta att vara specialisten på korta weekendkryssnignar I östra Medelhavet “, säger Pythagoras Nagos, vVD och försäljningschef för Celestyal Cruises. “Vi har blivit den främsta arrangören av korta semestrar och weekendkryssningar med våra 3-4 dagars resor som angör två hamnar per dag. En perfekt semester om man vill se mycket eller kombinera med semestrar på land. På en helg, kan du kryssa över Medelhavet, besöka tre öar och uppleva en av UNESCO:s världskulturarv. Vilket underbart sätt att uppleva Grekland!”

För mer information, kontakta Marcus Pettersson, General Manger  mailto:[email protected]

 

Om Celestyal Cruises

Celestyal Cruises är den enda kryssningsarrangören med hemmahamn i Grekland som kryssar till grekiska Medelhavet och Kuba. Företaget äger fem medelstora fartyg, där vart och ett erbjuder personlig servcie till alla resenärer. Varje kryssning fokuserar på den kulturella upplevelsen och att skapa så många unika ögonblick på resan, vart fartygen än kryssar.

Hållbarhet

Celestyal Cruises är engagerade hållbarhet och etiskt företagande. Företaget stöder de lokala kommunerna på de resmål som besöks och speciellt inom utbildning. Sedan 2015 har mer än 1000 studenter från öarna Milos, Patmos och Ios deltagit I en kunskapsresa genom att delta I museiprogrammet. Ett initiativ av Celestyal för att skapa interaktiva utställningar från Herakleidon museet och föra ut detta till avlägsna områden så att eleverna kan lära sig om hur vetenskap, konst och matematik hänger samman.  Celestyal Cruises stöder även culturella NGO:s och förespråkar entreprenörskap, utveckling av marina studenter och social välfärd för barn och unga.

ISO Certifiering

Celestyal Cruises är ISO certifierade enligt 9001/14001 standard efter en omfattande revision på två av fartygen samt huvudkontoret.  Detta innefattar hela verksamheten, management, teknisk personal och besättning. Den utfärdande myndigheten av ISO är DNV GL som är den största och mest respekterade organisationen inom den marina sektorn.

Utmärkelser

2017 fick Celestyal Cruises fyra Cruise Critics Cruisers´Choice Awards, där de även tog första platsen i mellanklass kategorin, ”Bästa värde”, Bästa underhållning, Bästa utflykterna och Bästa avstigning – företaget palcerades även som en av de tio bästa  i kategorin Best Overall Cruise Line.

2016 vann företaget den prestigefulla Editor’s Pick award från Cruise Critic UK, världens största kryssnings forum online i kategorin ” Best Value for Money” . Celestyal Cruises har även fått erkännanden genom Greek Tourism Awards (vann både guld och silver i fyra kategorier 2016), Efkranti Awards, HR Community Conference & Awards och var även finalist i  UK´s WAVE awards.

För mer information: www.celestyalcruises.se

Facebook: https://www.facebook.com/CelestyalScandinavia

Instagram: https://www.instagram.com/celestyalscandinavia

Twitter: https://twitter.com/celestyalScandi