Aten (Pireus)

Havsnära Pireus

Atens gamla hamn, är den största i Medelhavet och Pireus är utgångspunkten för grekiska kryssningar. Det vimlar av aktivitet och längs den soldränkta strandpromenaden trängs al-fresco kaféer och barer och tillsammans med otaliga affärer. Pireus är en plats för avkoppling med ett glas vin samtidigt som världen omkring passerar revy.

Sedan antiken har detta varit en hamn fylld med båtar där människor kommit och åkt på sin resa in till Aten eller på väg ut till dess underbara örike. Längre ner i bukten finns den charmiga hamnen Pasalimani där den avspända atmosfären bjuder på matställen avskilda och med ett lugn och ro.

Pireus är inkörsporten till en av världens äldsta städer. Strosa runt i Aten eller varför inte delta i en guidad utflykt. Det finns många sätt att upptäcka stadens antika monument, berömda sevärdheter eller ett friluftsmuseum som är helt unikt.

Höjdpunkter

Aten höjdpunkter

Aten

Antika huvudstaden i Grekland, demokratins födelsestad och den västerländska civilisationens vagga, -staden är en blandning av gammalt och nytt. Fornlämningar möter moderna, trendiga kaféer med en fantastisk atmosfär som andas kultur och historia, bara att insupa. Världens berömda historiska platser såsom Akropolis, Dionysosteatern, Parthenon, Plaka, blir en verkligt fascinerande upplevelse

Highlights Athen

Akropolis Strosa genom klassiska Aten

Högt över hustaken reser sig den majestätiska siluetten av Akropolis, synonymt med Aten. Byggt som ett tempel till gudinnan Athena 432 f. kr, påminner dess blekta monument och storhet om de gamla grekernas storhetstid. Akropolis har stått sig genom stadens historia och dess mäktiga närvaro påverkar och fascinerar alltid besökare .