Kusadasi (Turkiet)

Upptäck porten till ett av Europas största arkeologiska ”friluftsmuseer”

.När vi anländer till hamnen i Kusadasi , kommer du att känna dig hemma direkt. Den stora täckta bazaren brer ut sig framför dig och från den trendiga kuststadens barer och restauranger stiger ett surr genom luften. Följ impulsen att strövar runt utan mål  från café till café och utforska myriader av butiker och historiska platser.

Hitta lite egentid på en av de många vita sandstränderna i och omkring Kuşadasi. Här finns Diamond Beach, Paradise Beach eller Love Beach där man kan prova på vindsurfing eller vattenskoter. Ja, det är alltid rätt årstid att besöka Kusadasi där vädret alltid är vackert, en avspänd atmosfär och sevärda antika platser.

Strosa runt Kusadasis fästning på ön Pigeon och upptäck murarna som byggdes för att skydda dess historiska pärlor. Ovan de soldränkta kullarna ovanför den Egeiska kusten kommer hittar vi sen några av de viktigaste arkeologiska platserna i Europa, den antika staden Efesos.

Höjdpunkter

Kusadasi 3

Efesos – grundat av antika grekerna

Efesos grundades av grekerna och var ett betydande handelscentrum i den antika världen på grund av sitt strategiska läge. Kusadasi tjänade också som ett av de viktigaste centrat för kristendomen. Fortfarande är det en av de mest välbevarade sevärdheterna i historien och är verkligen en  minnesvärd höjdpunkt för besökare till Turkiet. Att promenera mellan marmorkolonnerna upp till Hadrianus tempel, Trajanus fontän och stora teatern uthuggen tätt intill Mt Pion ger en oförglömlig upplevelse. Denna stad som är en av de mest oförstörda klassiska städerna i Europa bjuder på en resa bakåt i tiden, genom århundraden av glansdagar under det romerska riket.

kus-kusadasi-pigeon-castle-overview3

Bazaar och fästningen med moskén

Framme vid en av de bästa övertäckta basarerna på den turkiska kusten är det lätta att bli överraskad av alla lokala produkter att välja mellan. Välj, vraka och pruta här där man kan köpa allt från möbler, mattor och smycken till naturkosmetik och handväskor. Vandra genom de kryddoftande gränderna och insup dess livliga atmosfär och passa på att utforska Kusadasis mest imponerande landmärke , den fantastiska fästningen med sin moské.