Milos

Ön Milos med sitt vulkanlandskap, legendariska stränder och pittoreska fiskelägen är fascinerande i alla bemärkelser.

Det dramatiska landskapet, som ibland känns som ett månlandskap är fyllt av spännande överraskningar. Kusten på Milos har surrealistiska klippformationer, skapade av naturen,  som verkligen kan fånga uppmärksamheten i timmar. Samtidigt är det nästan magiskt som att se alla pittoreska vitmålade fiskelägen, som perfekt smälter in i landskapet.

När du stiger av kryssningsfartyget, väntar en kykladisk ö som kan jämföras med en oas. Här kan du hitta lugn och ro på en av de många stränderna och även uppleva stillheten när du simmar i öns fridfulla grottor vid Egeiska havet.  Det är lätt att förundras över Cape Vanis geologiska formationer som ständigt skiftar formation och färg. Åker du längs kustlinjen kan du se tydliga märken från forntida gruvdrift och missa inte klipporna på Paleochori, som skiftar i många färger.

Milos är fullt av valmöjligheter och öns vulkaniska kustremsa gör det lätt för dig att välja vad du vill se. Intill Trypitis by kan du utforska en av de mest antika monument i kristendomen, Milos katakomber. Det är expansiva, underjordiska passager uthuggna direkt in i berget. Eller varför inte luta dig tillbaka och koppla av i en av Milos utmärkta terassbygda tavernor, som endast serverar den färskaste fångst?  Upptäck även de färgglada sjöbodarna som stiger upp ur havet i Klima eller ta en promenad längs Plakas kullerstensgator.

Höjdpunkter

mil-milos-island-klima-village-overview1

Sarakiniko

En av de mest fotograferade platserna i Kykladerna är Sarakiniko. Med sina surrealistiska vita klippformationer som ursprungligen uppstått av gamla vulkanutbrott som skulpterats genom tiden med hjälp av vågorna. Klipporna smälter samman med det ljusblå havet, en upplevelse inte likt något annat du har sett och en känsla av att du landat på månen. Det blir svårt att slita blicken från denna vy medan du samtidigt njuter av solens värmande strålar.

Milos 12

Hamnen i Adhamas

Ett självklart mål vid ditt besök på ön Milos, är underbara Adhamas. Ljusa vita stenlagda promenadstråk i marmor glittrar i solskenet, vackra fiskebåtar som radar upp sig längs kajerna och de vita stenhusen reflekterande i det blå vattnet, allt så vackert som ett vykort. Ta dig tid att strosa längst strandkanten, stanna vid ett av alla al-fresco kaféer, ta en morgonkaffe och bara landa i ö-livet.