Milos

En unik ö med känsla av månlandskap och övernaturliga upplevelser

Det dramatiska landskapet på Milos som är fyllt av spännande överraskningar är fascinerande. Kusten med surrealistiska klippformationer kan fånga en besökares uppmärksamhet i timmar och samtidigt smälta samman med öns pittoreska vitmålade fiskelägen.

När fartyget lägger till i hamnen, väntar en kykladisk ö som kan jämföras med en oas. Här finns lugn och ro på någon av öns stränder och här finns stillheten att simma i öns fridfulla grottor vid Egeiska havet. Besökare förundras över Cape Vanis geologiska formationer som ständigt skiftar i utseende med tydliga märken från forntida gruvdrift. Ta också tid att beundra klipporna på Paleochori som skiftar i många färger.

Öns vulkaniska kustremsa ger många val och möjligheter till upptäcksfärd. Nära Trypitis by kan man utforska en av de mest antika monument i kristendomen, Milos katakomber (underjordiska gravplatser) med passager uthuggna direkt in i berget. Eller varför inte koppla av i en av Milos utmärkta terassbyggda tavernor, de som endast serverar den färskaste fångst?  Upptäck även de färgglada sjöbodarna som magiskt stiger upp ur havet i Klima eller ta en promenad längs Plakas kullerstensgator.

Höjdpunkter

mil-milos-island-klima-village-overview1

Sarakiniko

En av de mest fotograferade platserna i Kykladerna är Sarakiniko med sina surrealistiska vita klippformationer.  Dessa formationer har ursprungligen uppstått av gamla vulkanutbrott och skulpterade genom tiden med hjälp av vågorna. De smälter samman med det ljusblå havet och ger en upplevelse inte likt något annat och en känsla av att vi landat på månen. Det är svårt att slita blicken från denna vy samtidigt som vi njuter av solens värmande strålar.

Milos 12

Hamnen i Adhamas

Ett självklart besök på ön Milos är fina Adhamas. Ljusa vita stenlagda promenadstråk i marmor glittrar i solskenet, vackra fiskebåtar radar upp sig längs kajerna och de vita stenhusen reflekteras i det blå vattnet..allt så vackert som ett vykort. Ta lite tid  att strosa längst den aktiva strandlinjen, stanna vid ett av alla al-fresco kaféer, ta en morgonkaffe och bara landa i ö-livet.