Mykonos

Ön där traditioner, nattliv och glamour lever sida vid sida

Den grekiska ön Mykonos är som en tvilling med dubbla personligheter. Uppvärmd av solen året runt varieras dess klippiga landskap med böljande stränder. Långt borta i horisonten skymtar öns välkända väderkvarnar som får sin kraft av öns alla vindar som gjort Mykonos känt som vindarnas ö.

Vid en första blick ser de traditionella vitkalkade byarna helt orörda ut men vid närmare anblick bland kullerstensgatorna hittar man moderna barer, exklusiva butiker och gourmetrestauranger. Ett pulserande nattliv samsas med avslappnade och vykortslika stränder där det är lätt att hitta stillhet.

Att resa tillbaka i tiden genom århundraden av Mykonos arkeologiska platser där du kan upptäcka resterna av Apollos tempel och flera andra fascinerande antika reliker som påminner om öns historia. Upplev även traditionella byn Ano Mera, där de vita murarna av Panagia Tourliani klostret bryter av landskapet.

Höjdpunkter

Mykonos 1

Mykonos stad och Lilla Venedig

En labyrint av kullestenstäckta gator kantade av vita hus och rosafärgade bougainvillea är minnen som stannar kvar efter ett besök på Mykonos. Känslan av att vara i paradiset blandas med caféer, restauranger och barer som serverar iskalla cocktails. När man fortsätter gå längs dess mysiga hamn som når man den äldsta delen av staden även kallad Lilla Venedig.

Precis som taget från ett vykort med trähus, balkonger som blickar ut mot havet och en utsikt över väderkvarnarna gör att Mykonos är en av världens bästa platser att se solnedgången på.

Celestyal Cruises Mykonos

Ornos Beach En bit av himlen

När du ser upp mot husen som ligger längst upp på bergets topp, och med ett oändligt  hav av kristallklart vatten framför dig,  så är stranden Ornos precis som taget ur en saga på ön Mykonos. Skyddad från de berömda vindarna så kan du här sola och bada ostört och simma i det berömda turkosa vattnet som de grekiska öarna är så kända för.