Rhodos

En ö med sandstränder, slott och fjärilar

Välkommen till riddarnas ö med mystiska berg, oändliga stränder och ett himmelskt medeltida slott

Att närma sig Rhodos från havet ger en alldeles egen upplevelse. Akropolisklippan i Lindos stiger långsamt upp ur det blå vattnet och påminner om den forntida koloss som en gång prydde hamnen. Samtidigt kan man se den moderna bebyggelsen längs sluttningarna breder ut sig i skuggan av den imponerande medeltida befästningen.

När vi kliver av fartyget, väntar en ö full av kontraster-  ett lugnt paradis både med en riklig natur och fylld med historia. Redan när du vandrar genom gamla stan, känner du närvaron av de korsfararna som en gång vandrade längs med samma kullerstensgator som du.  Ruinerna som finns kvarlämnade från bysantinernas, romarnas och grekernas tidevarv kommer till och med att ta dig ännu längre bakåt i tiden.

Motsatsen till det hektiska livet i staden är de milslånga sandstränderna där du kan hitta lugn i avskildhet eller njuta av det mineralrika vattnet vid öns många naturliga spa:n. Ett annat alternativ är att ta sig till det skogsklädda inlandet där naturliga vattenfall och floder flyter fram. Här finns en dal till bredden fylld av fjärilar och nyfödda rådjur som fortfarande kan strövar omkring fritt bland de vidsträckta kullarna och på bergen.

Höjdpunkter

Rhodes_Town of Lindos and Acropolis_shutterstock_318262049

Rhodos stad och Lindos Akropolis En av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa.

Uppe på berget, vilar det antika Akropolis i Lindos över den moderna staden. Grekiska, romerska och medeltida och kristna byggnader finns i överflöd. Men trots allt detta, är kanske det mest hisnande i Lindos utsikten från toppen av citadellet. Den sträcker sig bortom staden och hamnen ut mot det blå oändliga havet.

Sjukhus, riddarna Rhodos

Riddarnas palats

Palatset, byggt till riddarnas stormästare av Rhodos växer fram ur den kala klippan och med grunden på ett antikt bysantinskt fundament, är palatset både kusligt och unikt. Perfekt bevarat, gotiskt och elegant, känns det som att kliva in i en annan värld. Platsen är omisskännligt grekisk, men slottet kommer att få dig att glömma tid och rum. I stället får din fantasi fritt spelrum och för dig till en värld fylld av riddare och korståg.