Santorini

Bli förförd av Santorini dramatiska landskap, hisnande solnedgångar, ändlösa blå vatten, mytiska mysterier och en vulkan som sover.

En kryssning till Santorini är som att förflyttas till en magisk verklighet. Här möts vi av imponerande klippor, spännande äventyr och mytomspunna berättelser. De branta städerna med de vitkalkade husen och kyrkor med vackra blå kupoler stiger upp över det blå havet som en oas av skönhet och lugn.

När vi lämnar fartygets bekvämligheter bakom sprider sig en känsla av lugn och mystik när vi vandrar genom de vindlande, smala gatorna i Fira. Börja upptäcksfärden på toppen av den vilande vulkanen och avsluta med en Moijito på klipporna ovanför solnedgången.

Ön är mest känd för dess slående landskap då Santorini erbjuder något för alla sinnen. Du känner värmen från solen under fötterna när du promenerar längs den svarta sanden på dess vulkaniska stränder, du kan njuta av smakerna från lokal mat och vin. Testa att blanda en av öns mest berömda rätter, krämig grekisk fava, med en flaska lokalt producerat Vinsanto vin. Eller bara lyssna på till naturen med måsar och svallvågor som ger en ön en perfekt harmoni, ljuvlig som musik. Det råder ingen tvekan om att du kommer att lämna Santorini med egna minnen av den grekiska mytologin.

Höjdpunkter

Santorini 16

Fira Den pulserande staden på klippan

Det pulserande livet i Fira är som inget annat. Med en panoramautsikt över den vilande vattenfyllda vulkanens krater är det verkligen en syn att skåda. Ta en promenad genom den livliga stadens ikoniska kykladiska arkitektur, njut av öns magnifika solnedgångar eller sök efter spår av den mytomspunna förlorade staden Atlantis.

Santorini_Oia_shutterstock_176989121

Oia Village Öga mot öga vid en magisk solnedgång i Medelhavet

När du besöker pittoreska byn Oia är som om du kliver rakt in i ett vykort. Det är så bedårande att du nästan behöver nypa dig i armen för att förstå att detta är verkligt. Dryga milen bortanför Fira är det tystare och lugnare och Oia har sin egen speciella charm. Romantiska stråk genom gator och labyrinter, med charmiga kyrkor och traditionella vitkalkade byggnader,  ramar in utsikten över ön under den  glödande solnedgången.