Måltider

Kulinariska höjdpunkter

Gör dig redo för en resa som kommer kittla dina smaklökar. Från frukost till middag så serverar vi äkta Medelhavskost i sin renaste och mest smakfulla form med fokus på lokala ingredienser och färska råvaror.

Celestyal Cruises Nefeli Aegan Restaurant

"Kali Orexi" (bon appetit)

En kryssning på Medelhavet är även en resa i grekisk matlagningskonst, välkänd för sina hälsoeffekter och sin enkelhet. Vi lagar maten ombord med färska och lokala ingredienser utifrån årstiderna. Lök och vitlök, kronärtskocka, tomater, aubergine, fetaost och naturligtvis oliver och olivolja. Våra kockar är specialister på det grekiska köket, allt från Yia Yia (mormors) hemliga recept till gourmetmåltider. Du hittar en spännande variation på vår meny, ja helt enkelt det bästa från grekisk gastronomi.

Förutom rätter från flera av världens hörn kan du njuta av smakrika viner som kompletterar måltiden. Grekland har producerat vin i över 4000 år och våra vinkällare är en hyllning till Greklands långa historia. Hitta dina favoriter och släpp loss i en labyrint av oförglömliga smaker!

food

Vår matfilosofi - all mat har sin historia

En gammal grekisk tradition är att sitta ner och äta med vänner. Vi ser inte maten som bara en måltid, utan vi vet att maten berättar en historia. Smaker väcker minnen och minnen väcker historier. De djärva kryddorna, den honungsgula olivoljan, de färska grönsakerna, den krämiga yoghurten och det nybakade brödet – vilka minnen kommer till liv? Eller vilka semesterminnen skapar du just här?

Våra kockar använder endast färska ingredienser och ser det som sin egen stolthet att kunna servera detta ombord.

olive tree local ingredients food

Färska ingredienser och lokala råvaror

Vi använder de finaste och färskaste ingredienserna i vår matlagning, utan undantag. Innan varje avgång köper vi kvalitetskött och fisk, mejeriprodukter, frukt och grönsaker. Alla produkter har vi provsmakat och godkänt själva. På Celestyal Cruises gör vi grundarbetet innan vi börjar tillagningen. Tillsammans med kvaliteten och färskheten blir varje rätt till en smaksensation. Smaken är naturligtvis – Grekland!

flag

Grekisk kvalitet

Vi använder grekisk olivolja, grekisk fetaost och andra ostar samt grekisk yoghurt. De flesta av våra kryddor och mjöl är från Grekland. Vi gör detta både för att våra resenärer ska få den mest genuina och hälsosamma maten som är möjligt, men också för att hylla vårt hemland och dess kultur. Allt vi ställer på bordet är färskt och äkta.

Bread meal

Nybakt bröd och desserter

Finns det något bättre än varmt, nybakat bröd som kommer direkt från ugnen till ditt bord? Vårt bröd är gjort utan smaktillsatser och konstgjorda färgämnen. Vi bakar tre gånger om dagen ombord på våra fartyg och säkerställer att våra sex olika sorters bröd och tio olika bakverk (inkl. wienerbröd och muffins) alltid serveras nybakade.

Köksmästaren och köksteamet ser dig som sin personliga gäst och jobbar dygnet runt för att du inte ska missa något i matväg under din kryssning. Allt du äter, oavsett om det är sött eller kryddstarkt, förrätt eller huvudrätt, dressing, soppa, patéer och terriner – allt är färskt och välsmakande. Spara lite plats för desserten, det är svårt att motstå!

 

greek salad food meal

Helpension ingår

I din kryssning ingår helpension, tre kompletta måltider varje dag. Frukost är internationell, med grekisk touch vilket innebär färskt bröd, muffins och wienerbröd. Till lunch eller middag kan du välja mellan ett dussin förrätter, sallader och soppor samt traditionella, internationella och grekiska varmrätter – alla tillagade med kärlek. Välsmakande tårtor och kakor, glass och färsk frukt serveras till efterrätt.

Hjärtat av grekisk gastronomi innebär hälsosamma rätter från Medelhavet som lagas för att passa den mest kräsne vid bordet. Men vi serverar även ett urval av internationella rätter med såväl hamburgare som korv, sallad och smörgåsar. För våra små resenärer (och andra pizzaälskare) finns en fantastisk pizza som vi kan leverera till hytten (mot extra kostnad) om du plötsligt blir sugen på hemlagad, ugnsbakad pizza. Vi serverar även afternoon tea varje dag på samtliga fartyg.

Celestyal Cruises Nefeli Aegan Restaurant

Restaurangmiljöer

Alla våra restauranger har designats för att rymma ett stort antal passagerare, samtidigt som vi har bevarat det intima och bekväma, precis som på en fin restaurang.

Vi serverar frukost, lunch och middag ombord, baserat på varje fartygs dagliga program och servering sker ute om vädret tillåter. Alla måltider serveras i restauranger med bordsservering eller som buffé. Du hittar även bufféer nära poolen som serverar pizza, hamburgare, varm korv, grekiska specialiteter och färska pastarätter när vädret tillåter.

Meal copule restaurant

Öppettider och bordsreservation

Lunch och middag serveras beroende på dagens program. Vi ser alltid till att anpassa öppettiderna så det passar de passagerare som ska delta i en utflykt senare under dagen. I det dagliga programmet, som levereras till din hytt varje kväll, står det vilka öppettider som gäller och du kan själv välja vilken tid och var du vill äta.

Bordsreservation krävs inte under frukost, lunch eller middag då vi har så kallad ”open seating”.