4-dagars kryssning bland grekiska pärlor

Upptäck Idylliska Medelhavet

Vår idylliska 4-dagars kryssning i grekiska ö-världen tar dig Medelhavets smultronställen. Njut av en härlig kombination av spännande utflykter, avslappnade stränder, besök i pittoreska byar och antika underverk.

Låt oss skapa ditt alldeles egna unika grekiska äventyr. Visst låter det intressant? Boka din Idylliska kryssning redan idag!

 • Dag 1 Måndag

  Aten (Pireus) Avgång 12:00

  04-piraeus-main_0

  En kort taxiresa från Aten ligger Pireus, en myllrande hamnstad som blivit välkänd tack vare filmer som Never on a Sunday (Aldrig på en söndag) och Stella. Denna kosmopolitiska stad har sitt ursprung från antiken och bjuder på såväl arkeologiska sevärdheter samt ett levande centrum med shopping och restauranger. Pireus hamn är knutpunkt för båttrafiken till Greklands ö-värld. Här startar kryssningen.

  Läs mer om Pireus

  Syros Ankomst 18:00 / Avgång 23:30

  Celestyal Cruises Syros Hero

  Genuina och vackra Syros är Kykladernas kulturella centrum och var en gång i tiden ett stort handelscentrum. Här kan du se och beundra herrgårdar byggda av öns välbärgade bankmän, handelsmän och redare eller strosa runt mellan restauranger och tavernor på den gemytliga hamnpromenaden. Huvudstaden Ermoupolis är en vacker stad med kullerstensgator byggd på två kullar och ett magnifikt torg som absolut är värt ett besök.

  Läs mer om Syros

 • Dag 2 Tisdag

  Cesme (Turkiet) Ankomst 07:00 / Avgång 22:00

  Celestyal Cruises Cesme hero

  Låt dig överväldigas av Cesmes långa vita stränder och glittrande hav. Upplev ett stycke kulturhistroria bland stadens otaliga ottomanska fontäner och besök det pampiga 1400-talsslottet som ligger endast ett stenkast från havet.

  Läs mer om Cesme

   

 • Dag 3 Onsdag

  Kos Ankomst 07:00 / Avgång 18:00

  Celestyal Cruises Kos Hero

  Njut av Kos långgrunda sandstränder, den lokalt odlade maten och de smala gränderna och genuina tavernorna i det livliga Kos stad. På Kos föddes Hippokrates, läkekonstens fader, och på väg in till hamnen kan du beskåda en fästning från 1300-talet.

  Läs mer om Kos

   

 • Dag 4 Torsdag

  Ios Ankomst 07:00 / Avgång 14:30

  Celestyal Cruises Ios Hero

  På Ios hittar du Skarkos, en ovanligt välbevarad utgrävning från bronsåldern och en arkeologiskt viktig förhistorisk plats. Ios sägs även ha över 365 kyrkor och kapell, och du hittar de flesta av dem på de soliga bergssluttningarna av Hora.

  Läs mer om Ios

  Santorini Ankomst 16:30 / Avgång 21:00

  Celestyal Cruises Santorini hero

  Den spektakulära och mytomspunna vulkanön Santorini bjuder på svindlande naturupplevelser och välbevarade fornminnen. Vandra omkring denna vackra ö eller ta en båttur till Santorinis mindre öar och vulkaner. Upptäck utgrävningarna vid Akrotiri Village eller promenera i den vackra bergsbyn Fira, Santorinis unika huvudstad som slingrar sig längs öns djärvt sluttande bergsväggar. Eller varför inte koppla av på ett café i fantastiska Oia Village och se solnedgången 300 meter över det gnistrande havet.

  Läs mer om Santorini

 • Dag 5 Fredag

  Aten (Lavrion) Ankomst 07:00

  Celestyal Cruises Lavrion Hero

  Lavrion, en livlig hamn som ligger ca 60 km från Aten, är även ett historiskt centrum för silverbrytning. Här finns gamla silvergruvor som är daterade från en förhistorisk tid. Hamnen är mindre än Pireus och här avslutas kryssningen. Läs mer om Lavrion.

  Visst låter det intressant? Boka din idylliska kryssning redan idag! 

Idyllic Aegean

Idylliska Medelhavet Kryssa 4 dagar

5 destinationer

Från Aten (Pireus)

Se resrutt

till Syros, Cesme (Turkiet), Kos, Ios, Santorini, Aten (Lavrion)

Med flyg
Från 8 089 kr
Utan flyg
Från 5 175 kr
Tyvärr finns det inga resor på utvalt datum

När du bokar resa med flyg, så avgår flyget minst en dag före den valda kryssningens avgång. Så slipper du stressa och är framme i god tid!

Resenärer

Laddar

Behöver du hjälp? Läs vår

Frågor och svar

eller skicka ett meddelande

Avgång:
12:00
Dag 1
Ankomst:
18:00
Avgång:
23:30
Ankomst:
07:00
Avgång:
22:00
Dag 3
Ankomst:
07:00
Avgång:
18:00
Ankomst:
16:30
Avgång:
21:00
Ankomst:
07:00