3-dagars kryssning bland historiska öar

Vår ikoniska 3-dagars kryssning i grekiska ö-världen tar dig till historiska städer, legendariska hamnar och vita sandstränder. Besök charmiga Patmos, vandra bland arkeologiska underverk på Kreta och se solen gå ner över Santorinis bergsbyar.

Följ med oss på en upptäcktsfärd i grekiska Medelhavet. Låter det intressant? Boka din ikoniska kryssning redan idag!

 • Dag 1 Fredag

  Aten (Pireus) Avgång 11:30

  04-piraeus-main_0

  En kort taxiresa från Aten ligger Pireus, en myllrande hamnstad som blivit välkänd tack vare filmer som Never on a Sunday (Aldrig på en söndag) och Stella. Denna kosmopolitiska stad har sitt ursprung från antiken och bjuder på såväl arkeologiska sevärdheter som ett levande centrum med shopping och restauranger. Pireus hamn är knutpunkten för båttrafiken till Greklands ö-värld. Här startar kryssningen.
  Läs mer om Pireus

  Mykonos Ankomst 18:00 / Avgång 23:00

  Celestyal Cruises Mykonos hero

  Första anhalten på kryssningen är ön Mykonos som bjuder på kulinariska upplevelser, ett trendigt stadsliv och några av Greklands vackraste stränder. Ön passar lika bra för naturälskaren som för shoppingentusiasten. Kvällen kan avslutas på en uteservering vid stranden i det pittoreska Lilla Venedig.

  Läs mer om Mykonos

 • Dag 2 Lördag

  Samos Ankomst 05:00 / Avgång 15:30

  Celestyal Cruises Samos hero

  Resenärer kan denna dag välja att antingen uppleva Samos eller  Kusadasi (Turkiet). Valet gör du ombord.  

  Vill du besöka Samos är det tidig ankomst som gäller för en heldag på denna vykortsvackra ö.  De gäster som väljer att åka till Kusadasi, fortsätter resan för att stiga iland senare.

  På Samos finns många sevärdheter där du kan strosa längs huvudgatan i Vathi och besöka St. Spyridona kyrkan och stadshuset. På ön finns även ett fantastiskt vinmuseum där besökarna får uppleva konsten och traditionen för lokal vinproduktion. Vi erbjuder även våra resenärer en möjlighet att se den pittoreska byn Kokkari, med sina många alléer, en liten hamn och några av Medelhavets bästa stränder. Det finns även tid att ströva runt Pythagoreion innan vi återvänder till fartyget. På Samos ingår även utflykten Panoramavy över Samos om man väljer detta alternativet.

  Läs mer om Samos

  Kusadasi (Turkiet) Ankomst 07:30 / Avgång 13:00

  Kusadasi Turkiet

  Resenärer kan denna dag välja mellan att uppleva Samos eller Kusadasi. Valet görs ombord.

  Upplev historiens vingslag i Kusadasi. Här växte tidigt ett konst- och kulturcentrum fram under antiken och ön är i dag ansedd som en av de vackraste semesterorter längs den Egeiska kusten. Med en historia som startar 3 000 år före Kristus finns här historiska sevärdheter i absolut toppklass.

  Läs mer om Kusadasi

   

   

  Patmos Ankomst 17:45 / Avgång 02:00

  Celestyal Cruises Patmos hero

  Den vykortsvackra ön Patmos erbjuder både historia, en charmig hamn och romantisk huvudstad. Enligt bibeln skrev aposteln Johannes Uppenbarelseboken efter att han hörde Guds röst i en bergsgrotta på Patmos. På en av bergens sluttningar ligger klostret Hora, som uppfördes till apostelns ära år 1088, och som står likt en vaktpost på denna grönskande ö.

  Läs mer om Patmos

 • Dag 3 Söndag

  Heraklion (Kreta) Ankomst 07:00 / Avgång 12:00

  Celestyal Cruises Heraklion hero

  Heraklion är en gammal hamn och största staden på Kreta. Greklands största ö är ett paradis av undangömda stränder, vandringsstigar, älvar och arkeologiska underverk.

  Läs mer om Heraklion

 • Dag 4 Söndag

  Santorini Ankomst 16:30 / Avgång 21:30

  Celestyal Cruises Santorini hero

  Den spektakulära och mytomspunna vulkanön Santorini bjuder på svindlande naturupplevelser och välbevarade fornminnen. Vandra omkring denna vackra ö eller ta en båttur till Santorinis mindre öar och vulkaner. Upptäck utgrävningarna vid Akrotiri Village eller promenera i den vackra bergsbyn Fira, Santorinis unika huvudstad som slingrar sig längs öns djärvt sluttande bergsväggar. Eller varför inte koppla av på ett café i fantastiska Oia Village och se solnedgången 300 meter över det gnistrande havet.

  Läs mer om Santorini

 • Dag 5 Måndag

  Aten (Pireus) Ankomst 07:00

  04-piraeus-main_0

  Tillbaka till den livliga hamnstaden Pireus för hemresa eller fortsatt shopping, caféer och badmöjligheter. Läs mer om Pireus

  Visst låter det intressant? Boka din ikoniska kryssning redan idag! Du betalar när du kommer hem utan extra avgifter!

Iconic Aegean

Ikoniska Medelhavet Kryssa 3 dagar

5 destinationer

Från Aten (Pireus)

Se resrutt

till Mykonos, Samos, Kusadasi (Turkiet), Patmos, Heraklion (Kreta), Santorini, Aten (Pireus)

Tyvärr finns det inga resor på utvalt datum

När du bokar resa med flyg, så avgår flyget minst en dag före den valda kryssningens avgång. Så slipper du stressa och är framme i god tid!

Resenärer

Laddar

Behöver du hjälp? Läs vår

Frågor och svar

eller skicka ett meddelande

Avgång:
11:30
Ankomst:
18:00
Avgång:
23:00
Dag 2
Ankomst:
05:00
Avgång:
15:30
Ankomst:
07:30
Avgång:
13:00
Ankomst:
17:45
Avgång:
02:00
Ankomst:
07:00
Avgång:
12:00
Ankomst:
16:30
Avgång:
21:30