Vårt grekiska kulturarv

Mar-maj och sept-nov 2017

Följ med på en resa i Greklands kulturarv som främst består av grekisk kultur och matlagningskonst. Under våra utflykter kommer du att få uppleva olika antika och historiska platser medan maten och måltiderna ombord är en helt annan upplevelse. Vi tror på att kombinera ihop dessa två under våra temakryssningar som vi fyller med aktiviteter inom kultur och gastronomi. Vi garanterar dig många minnesvärda ögonblick.

temakryssning

Se urgamla traditioner dansas till liv! Celestyal Cruises i samarbete med Lyceum Club of Greek Women

Vi ser oss som gärna som ambassadörer för grekisk kultur och historia och vi brinner för att ge dig upplevelser av det äkta Grekland. För femte året har vi bjudit in Lyceum Club of Greek Women, en historisk och kulturell organisation som genom musik, dans och fantastiska dräkter ger dig en upplevelse av det grekiska kulturarvet. Medlemmarna har uppträtt på flera internationella event och scener. De lyckades tom imponera president Barack Obama under en middag som hölls i Aten 2016, till hans ära. Fler än 45 000 av våra gäster har sett föreställningen och sett dem uppträda med ” Wedding in the Aegean” (bröllop i Egeiska havet), ”Easter in the Aegean” (påsk i Egeiska Havet) och ”Sailing in the Greek waves” (segling på grekiska vågor). Aldrig har du sett grekiska traditioner berättas på ett så levande sätt!

mat oliver

Bli en äkta olivoljeconnoisseur! Celestyal Cruises i samarbete med GAEA

Olivoljan är ryggraden i en äkta Medelhavskost. Tillsammans med GAEA, ett grekiskt företag som specialiserar sig i Extra Virgin Olivolja, oliver och dressingar, har vi skapat ett par härliga temakryssningar med oljan i fokus. Du får provsmaka och köpa deras produkter ombord och framförallt lära dig massor om oljans välgörande egenskaper.

Förra året fick över 4000 passagerare lära sig om olivoljans betydelse för de gamla grekerna samt provsmaka speciella rätter gjort på Extra Virgin Olive Oil (EVOO). Tillsammans med experterna fick våra gäster genomföra ”Hot Potato testet”, vilket är det bästa sättet att smaka och hitta den bästa olivoljan. Ta chansen att provsmaka och lära dig mer om ”Greklands flytande guld”

Upplev Medelhavskosten med alla dina sinnen Celestyal Cruises i samarbete med matbloggaren ”Two Minutes Angie”

Älskar du grekisk matlagning? Färska råvaror och härliga smaker? Medelhavskosten är känd för sina hälsoeffekter och enkelhet och vi har bjudit in den kända grekiska matbloggaren ”Two minutes Angie”.  Hon kommer laga några av sina favoritrecept och dela med sig av de viktigaste lokala rätterna på varje destination. Förra säsongen imponerade hon våra gäster några favoriter som vi sent ska glömma. Mostrakia – en förrätt från Mykonos gjord på kornskorpor med hackade tomater, kopanisti (en salt och kryddig mjukost från Mykonos som toppats med färsk basilika) och den berömda Santorini fava – en gul ärtpuré kombinerad med speciella körsbärstomater från Santorini, hackad lök och kapris. Provsmaka hennes rätter,  ställ många frågor och lär dig allt om grekisk matkonst.

Läs mer om ”Two minutes Angie

vin mat glas provning

Prova våra grekiska viner Celestyal Cruises i samarbete med Mercouri Estate och Mr George Hatzikyriakos (expert sommelier)

Grekland har en lång historia av vintillverkning och vi har ett stort sortiment av lokala viner ombord.  I mer än fyra millenier har vi njutit av vin och det är kärnan i vår kultur och en del av vårt dagliga liv. Grekiska vinodlare producerar många olika enastående viner, inkl de berömda Assyrtiko, Athiri, Moschofilero och Agiorghitiko. En vinexpert från Mercouri Estate utsågs nyss till en av de 100 bästa globala vinproducenterna (av tidningen Wine & Spirits US) och han kommer att gästa oss ombord. Du får en interaktiv introduktion av hur prisvinnande grekiska viner tillverkas, ex Domaine Mercouri 2009 och Chortais 2004.

Mr George Hadjikyriacos är en entusiastisk vinexpert som har över 25 års erfarenhet av att sälja vin. Han kommer presentera de mest unika grekiska vinerna med fokus på inhemska druvsorter. Följ med och upplev den bästa delen av allt, vinprovning med det allra bästa vinet från Grekland.  Det kommer garanterat kittla dina smaklökar!