Aten (Pireus) Akropolis och monumenten i Aten

Reslängd: Halv dag

 

Upptäck det bästa av Aten genom en halvdagsutflykt runt den historiska stadskärnan, besök Akropolis, Parthenon och manga andra antika skatter. Ta lite egen tid att promenera längs Plakas slingrande gator med dess charmiga tavernor och presentaffärer. Handla hantverk och lokalt producerade produkter och kliv sedan ombord på en busstur längs Atens sevärdheter.

Den mäktiga Akropolis överblickar stadens hustak, som en symbol av klassisk arkitektur och en juvel i staden. Här besöker vi en av stadens viktigaste arkeologiska utgrävningar som inkluderar det Doriska templet tillägnad gudinnan Athena. Vi utforskar Parthenon såväl som andra höjdpunkter som Propylea porten, Erechtheoins tempel och Athenas tempel.

Efter lite egen tid i Plaka, så tar vi bussen för att se sevärdheter som Theatre of Herodes Atticus, Panathenian Stadium, Nationella biblioteket, Athens Academy, universitetet, Den okände soldatens grav, parlamentet, Omonoia Square och sist men inte minst, Syntagma Square.

 Längd: ca 3,5 h

Utflykt Aten (Pireus)

Akropolis och monumenten i Aten

Pireus Aten monument

  Upptäck det bästa av Aten genom en halvdagsutflykt runt den historiska stadskärnan, besök Akropolis, Parthenon och manga andra antika skatter. Ta lite egen tid att promenera längs Plakas slingrande gator med dess charmiga tavernor och presentaffärer. Handla hantverk och lokalt producerade produkter och kliv sedan ombord på en busstur längs Atens sevärdheter. Den mäktiga…

Behöver du hjälp? Läs vår

Frågor och svar

eller skicka ett meddelande