Chania Underbara Chania och Rethymo

Reslängd: Halv dag

Förföriska Chania med sina smala shoppinggator, historiska byggnader av venetiansk och turkisk arkitektur, den charmiga hamnen och de många museerna är ett resmål som passar såväl historieälskaren som shoppingentusiasten.

Chania är den andra största staden på Greklands största ö, Kreta och var fram till 1971 öns huvudstad. Atmosfären påminner om en kombination av Florens och Venedig, med en kultur och karaktär av kretensiska traditioner och ett pulserande nattliv. I den välbevarad äldre stadsdelen hittar du den venetianska hamnen, trånga shoppingstråk, historiska byggnader i venetiansk eller turkisk byggstil och mysiga restauranger och tavernor med utsikt över det glittrande medelhavet. Museer, kyrkor och hantverksbutiker är andra historiska inslag i denna vackra stad som du med fördel tar dig runt till fots längs dess myller av smala gator och gränder. Chania omges även av en mängd sightseeing-möjligheter att utforska och upptäcka för att se ännu mer av det vackra Kreta.

 

Höjdpunkter

Moskén Janissaries – den äldsta ottomanska byggnaden på Kreta

Moskén Janissaries är den äldsta ottomanska byggnaden på Kreta och byggdes 1645 när turkarna intog Chania. Den slutade att användas som en moské 1923 och blev delvis förstörd av bomber under andra världskriget, då den också förlorade sin minaret. Idag visas då och då utställningar i denna historiska byggnad.

Splantzia kvarteren

Under den turkiska perioden var Splantzia de turkiska kvarteren. Dess utmärkande drag är torget med Agios Nikolaus kyrka, som tillhörde den gamla Dominikanorden och som gjordes om till en moské under denna tid.

De venetianska byggnaderna 

Många av de historiska byggnaderna utmed Chanias gator Zambeliou, Theotokopoulou och Angelou har nu byggts om till mysiga caféer och välkomnande restauranger.

Rethymno –  med arkitektur från medeltiden

Det fascinerande Rethymno är en av de större städerna i regionen. Den är berömd för sin medeltida arkitektur och sin underbara venetianska hamn. Utmed labyrinten av de gamla venetianska och ottomanska gatorna kommer du att se en himmel av blommor högt ovanför, eleganta hus, barockutsmyckningar och flera hundra år gamla minareter.

Vi börjar i Chanias hamn, Souda och åker vidare mot gamla stan med vår guide som kommer att avslöja stadens alla hemligheter medan du ser dåtid och nutid smälta samman till ett. Efter utflykten finns egen tid i Rethymno för shopping och cafébesök innan vi återvänder till hamnen.

Vill du upptäcka mer av Kreta? Följ med på vår utflykt till Chania, Kretas enda sötvattensjö Kournasjön, Rethomno och en lokal olivfarm

Boka din kryssning redan idag!

Utflykt Chania

Underbara Chania och Rethymo

Crete Bay_close to Chania_shutterstock_203987722

Förföriska Chania med sina smala shoppinggator, historiska byggnader av venetiansk och turkisk arkitektur, den charmiga hamnen och de många museerna är ett resmål som passar såväl historieälskaren som shoppingentusiasten. Chania är den andra största staden på Greklands största ö, Kreta och var fram till 1971 öns huvudstad. Atmosfären påminner om en kombination av Florens och…

Behöver du hjälp? Läs vår

Frågor och svar

eller skicka ett meddelande