Mykonos Heliga ön Delos & Apollons monument

MYK 03

Reslängd: Halv dag

 

Delos, den heligaste ön i antikens Grekland,  ligger en kort båtresa från Mykonos inklämd bland de kykladiska öarna. Delos är fullt av tempel, trädgårdar och antika monument som alla hyllar gudarna Apollon och Artemis och det är lätt att ryckas med i historien. Du tillbringar en halvdag med århundranden av historier och får även egen tid att upptäcka Chora i Delos och tidigare antika sevärdheter vid utgrävningarna i Delos. En av de mest fotograferade sevärdheterna är  ”Avenue of the Lions”.

Promenera ner längs paradgatan och House of Naxians och blicka ut över det doriska templet tillägnat Apollon. Stanna och njut av  de vackra monumenten på Sanctuary of the Bulls liksom Agora of Heramists och känn känslan av den en gång så vackra antika grekiska civilisationen. Delos är en av Greklands viktigaste arkeologiska och mytologiska platser och var en gång i tiden även en livlig handelsplats. Det var även här som Apollo och Artemis föddes och utgrävningarna är en av UNESCO:s världskulturarv. Med våra kunniga guider får du spännande information och historier om denna heliga plats.

Halvdag ca 4,5 h

Pris: Vuxen EURO  67, barn EURO 55

Utflykt Mykonos

Heliga ön Delos & Apollons monument

  Delos, den heligaste ön i antikens Grekland,  ligger en kort båtresa från Mykonos inklämd bland de kykladiska öarna. Delos är fullt av tempel, trädgårdar och antika monument som alla hyllar gudarna Apollon och Artemis och det är lätt att ryckas med i historien. Du tillbringar en halvdag med århundranden av historier och får även…

Behöver du hjälp? Läs vår

Frågor och svar

eller skicka ett meddelande