Heraklion (Kreta) Knossos – minoiska palatset och den första europeiska civilisationen

Reslängd: Halv dag

Den största provinsen på Kreta, Heraklion är där den första minoiska civilisationen i Europa föddes. Heraklion grundades 824 f Kr och är den fjärde största staden i Grekland. Heraklion var en viktig hamn och i staden hittar du flera monument av venetiansk konst och arkitektur. Den antika staden Knossos, byggdes ungefär samtidigt som pyramiderna i Egypten och återupptäcktes 1894 av Arthur Evans. Utgrävningarna pågick mellan 1900-1936 och är en spännande plats där du inte får missa de berömda freskomålningarna och Tronrummet, som ligger mitt i palatset.

 

Höjdpunkter

Knossos palatset

Palatset var, enligt historien, den plats där vise kung Minos bodde och breder ut sig över den stora området.  Här finns Tronrummet ( Throne Room), ett flertal freskomålingar ex Prince of Lilies, den imponerande stora trappan ( the Grand Staircase) och Queen´s megaron i öster.

Utflykt Heraklion (Kreta)

Knossos – minoiska palatset och den första europeiska civilisationen

Heraklion_knossos palace_shutterstock_157988753

Den största provinsen på Kreta, Heraklion är där den första minoiska civilisationen i Europa föddes. Heraklion grundades 824 f Kr och är den fjärde största staden i Grekland. Heraklion var en viktig hamn och i staden hittar du flera monument av venetiansk konst och arkitektur. Den antika staden Knossos, byggdes ungefär samtidigt som pyramiderna i…

Behöver du hjälp? Läs vår

Frågor och svar

eller skicka ett meddelande