Rhodos Medeltida tur med Lindos Akropolis och Riddarnas fästning

Reslängd: Halv dag

Lindos ligger 55 km (40 miles) från Rhodos stad och hit tar vi oss med buss för att upptäcka historiskt viktiga platser och några av sevärdheterna på Rhodos.

 

Höjdpunkter

Akropolis Lindos

Det antika templet Athena i dorisk stil, byggdes 300 f Kr på platsen där ett tidigare tempel funnits. Den antika staden Lindos var under årtionden den viktigaste på ön. Templet hade sin storhetstid på 500- talet.

Kaptenernas herrgårdar

Dessa vackra residens byggdes mellan 1500 och 1700 -talet av rika sjöfarare och handelsmän som ett bevis på deras framgång. Bakom höga murar och stora gårdsplaner låg dessa hus som varierade från enkla tvåvåningshus till stora, fulländade gotiska herrgårdar med inslag av bysantisk och morisk arkitektur.

Jungfru Maria kyrka

Känd som Panagia of Lindos, omgiven av höga urar och en liten gårdsplan, byggdes denna kyrka på 1300 talet, men har sedan dess renoverats och restaurerats flera gånger. Det mest utmärkande är det högresta klocktornet byggt av sten. Huvudbyggnaden har en korsformad planlösning med en åttakantig kupol och utsmyckad med fresker från 1400 talet.

I gamla delen av Rhodos stad passerar du genom D´Ambroise porten för att vandra nedför Riddarnas gata ( Street of the Knights). Längs gatan kommer du hitta bostäderna där riddarna bodde.

 

Utflykt Rhodos

Medeltida tur med Lindos Akropolis och Riddarnas fästning

Rhodes 8

Lindos ligger 55 km (40 miles) från Rhodos stad och hit tar vi oss med buss för att upptäcka historiskt viktiga platser och några av sevärdheterna på Rhodos.  

Behöver du hjälp? Läs vår

Frågor och svar

eller skicka ett meddelande