Samos Pythagoras ö och dess skönhet

Reslängd: Halv dag

 

På Samos upptäcker vi staden Pythagorio, där en av världens mest kända matematiker föddes, Under vår halvdagsutflykt får höra öns historia samtidigt som vi får uppleva allt det vackra på Samos.

Vi börjar med ett stop på den största staden på Samos, Vathi, som är byggt som en amfiteater längs hamnen som har formen av en hästsko. Den gamla delen av Vathi är en mysig upplevelse med slingrande gator, majestätiska venetianska herrgårdar och traditionella tavernor. De vackra stränderna som omger Vahti ger en fin kontrast till dess historiska byggnader som Town Hall och arkeologiska museum.

Nästa stop tar oss till den livliga staden Pythagorio, där gammal historia och modern lyx kantar hamnens vatten. Vi passerar några viktiga historiska landmärken som Church of Metamorphoisis, Likourgos Castle, romerska bad, och monumenten som tillägnats Pythagoras.

Utflykten ger dig även egen tid att njuta av det vackra på ön Samos.

Längd: ca 3 h

Utflykt Samos

Pythagoras ö och dess skönhet

sam-01-samos-votsalakia-area-excursion-1

  På Samos upptäcker vi staden Pythagorio, där en av världens mest kända matematiker föddes, Under vår halvdagsutflykt får höra öns historia samtidigt som vi får uppleva allt det vackra på Samos. Vi börjar med ett stop på den största staden på Samos, Vathi, som är byggt som en amfiteater längs hamnen som har formen…

Behöver du hjälp? Läs vår

Frågor och svar

eller skicka ett meddelande