Aten (Pireus) Staden Aten och nya Akropolis museum

Reslängd: Halv dag

 

Upplev vad som ligger i hjärtat av Greklands historia och kultur genom en snabb busstur runt Aten. Se metropolstaden och några av dess landmärken, allt från Olympiska spelens vagga till stadens livliga torg och den arkeologiska skatten – Akropolis.

Utflyktens panoramatur med buss ger en inblick i hur det antika arvet och den moderna kulturen möts medan vi passerar den glänsade Panathenian Stadium (där de första olympiska spelen hölls) Zeus tempel och det myllrande torgen Omonia och Syntagma Square.

Därefter besöker vi det fantastiska Akropolis museet, som är en arkeologisk juvel som berättar fascinerande historier  kring de konstföremål som återfanns i Akropolis 1934. Tiden här ger en inblick av livet och kulturen i antikens Grekland.

Avsluta utflykten i Aten med att strosa längs de charmiga och smala gatorna i Plaka, där du kan använda tiden till att shoppa, ta en kopp kaffe eller bara uppleva ”Gudarnas kvarter”.

Längd: ca 3,5 h

Utflykt Aten (Pireus)

Staden Aten och nya Akropolis museum

staden aten och nya akropolismuseet

  Upplev vad som ligger i hjärtat av Greklands historia och kultur genom en snabb busstur runt Aten. Se metropolstaden och några av dess landmärken, allt från Olympiska spelens vagga till stadens livliga torg och den arkeologiska skatten – Akropolis. Utflyktens panoramatur med buss ger en inblick i hur det antika arvet och den moderna…

Behöver du hjälp? Läs vår

Frågor och svar

eller skicka ett meddelande