Mykonos Upplev Mykonos smaker

MYK- 01

Reslängd: Halv dag

 

Denna härliga utflykt tar dig till fots genom Mykonos Stad – en av världens mest älskade destinationer. Vi börjar med en promenad längs de smala kullerstensgatorna och passerar moderna butiker och vitkalkade kyrkor och mysiga kaféer. Därefter kommer vi till Kastro, där den kända Paraportiani Church ligger. Bredvid Paraportiani ligger Folklore Museum (och om just detta muséum är stängt besöker vi Aegean Maritime Museum istället.) På Aegean Maritime finns modeller av många olika roddbåtar, segelbåtar och ångbåtsdrivna skepp från historien och fram till idag. Allt ligger i Captain´s house – ett gammalt tvåvåningshus.

Vi besöker Folklore Museum där det finns många intressanta kläder, möbler, smycken, tyger och hushållsprylar som var tidstypiskt för öns hus på sent 1800 -1900 tal. Det är en resa tillbaka i tiden och visar hur man levde på Mykonos för över 100 år sedan. I Kastro besöker vi även mindre kapell i Paraportianis anda. Vi går därefter från Kastro till Alefkhandra och väderkvarnarna. Alefkhandra är även känd som ”Lilla Venedig” är ett charmigt kvarter i Mykonos stad. Husen som ligger här var hem åt välbärgade handelsmän och sjökaptener och byggdes under 1700 talet. Dess träbalkonger ut mot havet påminner om kanalerna i Venedig.      Härifrån vandrar vi till väderkvarnarna för en fantastisk solnedgång och en av de bästa platserna att fotografera på ön. Du går längs de pittoreska små gatorna i Chora och kommer sedan fram till en lokal taverna. Här får du smaka, lukta och känna den äkta grekiska kulturen genom grekernas favoritdrinkar, musik och dans (ett litet snacks är inkluderat i utflykten)

Utflykt Mykonos

Upplev Mykonos smaker

Excursion Mykonos

  Denna härliga utflykt tar dig till fots genom Mykonos Stad – en av världens mest älskade destinationer. Vi börjar med en promenad längs de smala kullerstensgatorna och passerar moderna butiker och vitkalkade kyrkor och mysiga kaféer. Därefter kommer vi till Kastro, där den kända Paraportiani Church ligger. Bredvid Paraportiani ligger Folklore Museum (och om…

Behöver du hjälp? Läs vår

Frågor och svar

eller skicka ett meddelande